Kurt ”Kurre” Westerlundilla on jo pienestä pitäen ollut esiintyminen veressä. Ensiesiintymisensä hän suoritti 6 – vuotiaana viihdyttäen kanssamatkustajia bussimatkoilla Vuosaaresta Helsingin keskustaan. Esiintymisvietti vei nuoren miehen ensin kuoromusiikin pariin, maineikkaaseen Cantores Minores – poikakuoroon.

Ensimmäisen oman kappaleensa, Kylmä talvi, Kurre sävelsi 11 – vuotiaana. Ollessaan vaihto – oppilaana Amerikassa 80 – luvun alussa, Kurre hioi lauluntekijän taitojaan opiskellen samalla saksofonin, kitaran ja pianon soittoa sekä imi vaikutteita sikäläisestä viihde – elämästä ja amerikkalaisista viihdyttäjistä. Noilta ajoilta alkaen Kurrea on kiehtonut amerikkalainen tapa rakentaa esityksiä ja konsertteja. Vinkkejä siihen suuntaan Kurre käy vuosittain hakemassa Las Vegasin pelikasinoilla esiintyviltä huippuviihdyttäjiltä.

Syksyn Sävel - voitto

Suomalaisten suosioon Kurre kohosi voitettuaan vuoden 1991 Syksyn Sävel – kilpailun omalla sävellyksellään, Jäin sateen taa ja sen vuoksi syksyllä 2001 eli 10 vuotta myöhemmin julkaistiin muutaman vuoden tauon jälkeen Sirpaleet – albumi. Sen innostunut vastaanotto oli alkusysäyksenä juhlavuoden tapahtumille. Juhlavuosi huipentui keväällä 2002 julkaistuun kokoelmalevyyn sekä Helsingistä startanneeseen juhlakiertueeseen.

Show’ssa oli mukana hänen silloinen Baroque – taustabändinsä, kvartetti vahvistettuna taustalaulaja Birgit Ohra - Aholla sekä Show Cats - tanssiryhmällä. Show sisälsi 60-, 70-, ja 80 – luvun Suomi – hittejä, vuosikymmeniltä ennen Kurrea. Kiertueella kuultiin myös Kurren levyttämiä lauluja ja viihdemusiikin klassikoita kunnianosoituksena Las Vegasin showperinteitä kohtaan. Laulajana ja lauluntekijänä samettiääninen Kurre on vahvimmillaan melodisissa, tunnelmallisissa balladeissa.

Vuonna 2005 hän kiersi Suomea kahden muun artistin, Markku Aron ja Timo Turpeisen kanssa Amorin Tiikerit – nimellä ja syksyllä 2006 on odotettavissa kauan kaivattu uusi levy, jolta lohkaistu En jaksa enää odottaa – single alkaa tulevana kesällä soida radiossa.

Yksityiselämä

Lauluntekemisen ja keikkailun ohessa Kurre Westerlund on pyörittänyt myös omaa yritystään, josta johtuen häneltä on julkaistu uutta materiaalia kiireettömään tahtiin. 14 vuotisen uransa aikana Kurre on julkaissut 4 albumia ja yhden kokoelman. Yleensä Kurren pitkäsoitoilla on mukana hänen omia sävellyksiään ja Sirpaleet – levylle niitä päätyi peräti 7 laulun verran.

Liikunta ja urheilu ovat aina olleet Kurrelle tärkeitä rentoutumismuotoja ja rakkain laji on salibandy, ensin pelaajana ja viimeiset 20 vuotta Salibandyseura Viikinkien managerina. SSV on eräs Suomen menestyneimpiä joukkueita ja salibandyn Suomen mestaruuksia on kertynyt neljä kappaletta sekä kolme hopeata ja kolme pronssia. Heillä on myös kuusi Suomen Cupin mestaruutta, kolme Eurooppa Cupin hopeata ja yksi pronssi.

Siviilielämän puolelle kurkistettaessa löytyy aimo annos suomalaista sisua ja yrittäjähenkeä. Takana on jo 19 vuotta maahantuonti – ja tukkuliikkeen omistajana ja Kurren palveluksessa on parhaillaan 14 ihmistä. Yritys valmistaa mm. fanituotteita: Gimmel, Hanna Pakarinen, Antti Tuisku, HIM, The Rasmus, Spice Girls, Britney Spears ja niin edelleen.

Kurre on ollut naimisissa vuodesta 2002 alkaen Miss Suomi Kirsi Syrjäsen kanssa ja heillä on kaksi lasta, Isabella 6 vuotta sekä Rock 3 vuotta.

 

Kurren hittejä 1991 – 2001:

Jäin sateen taa
Holvikirkko
Kai vielä katsoa saa
Kesä häviää
Älä odota mua enää
Sataa
Sirpaleet
Kurren fanikortteja vuosien varrelta:

-
-
-
-